"Hoe moeilijk kan een productfoto zijn?"

Gepubliceerd op: 17-01-2017

Iedere maand vertellen wij wat ons zoal bezighoudt. In deze blog bespreekt Jelle (Partner & CCO bij Exposar) hoe moeilijk het is om consistent goede productfotografie te maken.

Hoe moeilijk kan het zijn?

Liefhebbers van de serie Top Gear komt het vast bekend voor: Jeremy Clarkson die de retorische vraagt stelt “How hard can it be?”. Vervolgens gaat natuurlijk alles mis en blijkt dat het toch net iets moeilijker lijkt te zijn dan in eerste instantie gedacht.

Wekelijks spreek ik eigenaren, e-commerce managers, marketeers, sales managers en designers van allerhande modemerken. Ter voorbereiding op een afspraak maak ik een quick scan van de webshop en ik focus daarbij op het gebruik van product content.

Hoe moeilijk is het nou om een goede product foto te maken? Na het maken van honderden quick scans kan ik die vraag wel beantwoorden: best wel lastig. En opvallend genoeg zijn er twee punten die in bijna elke scan terugkomen.

 

Consistentie

Een mooie productfoto maken is één, maar dat consistent doen - artikel na artikel, collectie na collectie - blijkt toch andere koek. Terwijl iedere marketeer of E-comm manager die ik spreek dit wel wil. Stuk voor stuk hebben ze veel tijd gestoken in het vastleggen van de merkwaarden en hoe die terug moeten komen in alle uitingen. Ook in de productfoto’s.

Of dit nu betekent dat de mouwen opgestroopt moeten worden, de belichting altijd van boven komt of dat het plat op een tafel wordt gefotografeerd. Het gaat erom dat het consistent gebeurd. Toch zien we dat dit niet het geval is.

Mijn advies is om al die punten vast te leggen in een stylingsdocument. Voordat je begint met het fotograferen van een nieuwe collectie, pak je het stylingsdocument erbij en die loop je nauwkeurig na. Zo werken wij nu al jaren en het werkt. Echt.

Bijkomend voordeel is trouwens dat als je consistent te werk gaat, het beeld op de webshop ook heel rustig wordt. En dat komt de conversie weer ten goede. Want een rustig beeld betekent minder afleiding, dus meer aandacht voor de producten die je wilt kopen.

 

Kleurechtheid

Weleens iets online gekocht waarvan je dacht dat het zwart was, maar het bleek donkerblauw te zijn? Juist ja. Grote kans dat een klant die de kleur zwart verwacht had, het artikel terugstuurt.

En dit is eigenlijk ‘simpel’ te voorkomen. Veel artikelen worden gefotografeerd met een flitslamp. Niks mis mee zou je zeggen, maar deze lampen hebben 1 nadeel: door de flits kunnen kleuren verzadigd raken waardoor ze er anders uit komen te zien. Gebruik je daarentegen ‘daglampen’ dan voorkom je dit. Deze lampen hebben namelijk de eigenschap dat ze het natuurlijke daglicht nabootsen en daardoor kleurechte foto’s opleveren. Je hebt vast weleens iemand in een winkel gezien die even naar buiten liep om te kijken naar de echte kleur van het kledingstuk. Dat is hetzelfde idee.

 

Over de auteur - Jelle Rood is commercieel directeur en mede-eigenaar van Exposar, een bedrijf dat modemerken helpt groeien door state-of-the-art product content te maken. Na een commerciële carrière van bijna 15 jaar bij onder andere P&G en PepsiCo, heeft hij de lokale bezorgdienst frank&fresh® opgezet en is lokaal actief als lid van de Ronde Tafel in zijn woonplaats IJsselstein.

Over Exposar: Met een snel groeiend team van stylistes, fotografen, tekstschrijvers, social media experts, fashion lovers en overall enthousiastelingen zijn wij elke dag bezig om waardevolle product content te maken voor kleding merken en retailers. Of het nu gaat om Productfotografie, Modelfotografie, Lookbooks, Social Media posts, Shop the Looks, Productteksten of klikbare Video, wij zorgen ervoor dat jouw merkwaarden elke shoot op dezelfde consistentie wijze worden doorvertaald in waardevolle product content. Daardoor hoef jij je hierover geen zorgen meer te maken en kan jij je toeleggen op jouw kernactiviteiten.